U službi humanosti

Zajednička akcija Crvenog križa i No Code "Doniraj stari bicikl"

Zajednička akcija Crvenog križa i No Code “Doniraj stari bicikl”

27. prosinca 2017.
|

Cilj akcije ”Doniraj stari bicikl” je pružiti priliku uživanja u vožnji biciklom onima koji nisu u financijskoj mogućnosti priuštiti si to najraširenije prijevozno sredstvo na svijetu.

Bilo da se vozimo u školu, na posao, u posjet obitelji ili se jednostavno vozimo, užitak i sloboda koju osjećamo dok okrećemo pedale je jednostavno nešto što bi svima trebalo biti dostupno.
Upravo iz tog razloga smo u suradnji sa No code odlučili pokrenuti akciju ‘Doniraj stari bicikl” u nadi da ćemo uveseliti one koji sebi i svojoj djeci ne mogu priuštiti to jednostavno prijevozno sredstvo.

Ukoliko imate stari bicikl kojem želite pokloniti novog vlasnika dovezite ga u No Code gdje će ga dečki popraviti, podmazati, zamijeniti dotrajale dijelove te mu dati novi sjaj kako bi budući vlasnici  mogli od proljeća uživati u slobodi koju vožnja biciklom pruža.

– Organizator akcije je Crveni Križ Sisak.
– Bicikli za koje postoji sumnja da su ukradeni neće se preuzeti.
– Bicikli za koje se procjeni da ih nije moguće dovesti u vozno stanje neće se preuzeti.
– Osoba koja poklanja bicikl popunjava izjavu o donaciji Crvenog križa Sisak gdje će navesti ime, prezime i OIB, a podaci se neće javno objavljivati i koristiti za ništa drugo.