U službi humanosti

Uređena kućanstva korisnika Programa "Pomoć u kući" u sklopu Humanitarne akcije HCK i HRT "Uz nas niste sami"

Uređena kućanstva korisnika Programa “Pomoć u kući” u sklopu Humanitarne akcije HCK i HRT “Uz nas niste sami”

12. travnja 2019.
|

Hrvatski Crveni križ je u povodu svoje 140. obljetnice, zajedno s Hrvatskom radiotelevizijom, organizirao humanitarnu akciju “Uz nas niste sami – Za dostojanstven život” koja je započela na Međunarodni dan starijih osoba 1. listopada 2018. i trajala do kraja mjeseca listopada prošle godine. U sklopu humanitarne akcije prikupljeno je 928 228 kuna. Taj je novac namijenjen za 140 starijih osoba koje žive u iznimno teškim okolnostima, žive sami, bolesni i slabo pokretni te im je svaka pomoć dobrodošla.

U sklopu ove humanitarne akcije GDCK Sisak je je prijavio dva kućanstva, osobe starije životne dobi o kojima skrbimo kroz naš Program”Pomoć u kući” te smo iz sredstava prikupljenih tijekom humanitarne akcije organizirali uređenja kućanstva gđe Lipak iz Odre i gosp. i gđe. Ilijević iz Grede. Humanitarnom akcijom željela se skrenuti pozornost na iznimno teške životne okolnosti u kojima žive brojne stare i nemoćne osobe te im osigurati pomoć u vidu uređenja prostora u kojem žive i poboljšanja uvjeta stanovanja.

Osim izvođača radova pomogli su nam i djelatnici JANAF Sisak koji su uključeni kroz korporativno volontiranje. Ovim putem im zahvaljemo.