U službi humanosti

Suradnja

Grad Sisak

grb_sisak

 

 

 

 

 

Grad Sisak u cijelosti financira sve redovne i programske djelatnosti Gradskog društva Crvenog križa Sisak, osim Programa Djelovanje u katastrofama – Program psihosocijalne pomoći HCK.

Veleposlanstvo Australije

crest

 

Veleposlanstvo Australije nas je 2010. godine poduprlo u našem radu i dalo nam financijsku potporu u iznosu od 20.500 kn za projekt uređenja prostora za pranje i sušenje rublja u Crvenom križu. Projekt je namijenjen korisnicima Programa pomoći u kući koji nisu u mogućnosti samostalno voditi brigu oko higijene rublja. Od iznosa koji nam je veleposlanstvo Australije uplatilo uredili smo prostor za pranje i sušenje rublja te kupili svu potrebnu opremu. Dio novaca iskoristili smo za nabavu radnih materijala i medicinskih pomagala također za Program pomoći u kući.

 

Veleposlanstvo Švicarske

logo_ch_print

2012. godine veleposlanstvo Švicarske financiralo je ciljani edukativno-suportivni izlet GDCK Sisak u iznosu od 14.000 kn. Organizirali smo izlet u Rizvan city, adrenalinski park u mjestu Rizvanuša kod Gospića. Izlet je namijenjen djeci i mladima s ciljem da bi djeca jačala svoju individualnost ali također usvojila važnost timskog rada i uočila svrhu međusobnog povezivanja, pomaganja i uvažavanja. Zajedno sa djelatnicima GSS organizirali smo program usmjeren na jačanje individualnih i timskih potencijala ove populacije djece i mladih s kojima radimo. Također uz djecu i mlade koji dolaze iz psiho-socijalo ranjive skupine na izlet smo vodili i mlade volontere u svrhu realiziranja prethodno navedenih ciljeva.

 

Sisačko moslavačka županija

indeksiraj

 

 

Sisačko-moslavačka županija je u okviru financiranja projekata i programa iz područja zdravstvene zaštite i socijalne skrbi 2012. godine dodijelila 5.000 kn za Program pomoći i njege u kući. Navedeni iznos iskoristili smo za angažiranje vanjskog suradnika – fizioterapeuta koji ciljanim vježbama s korisnicima radi na održavanju i povećanju njihove pokretljivosti.

 

UNHCR

headerUz pomoć financijske potpore ureda UNHCR-a iz Zagreba u 2011. godini  smo organizirali edukativno-suportivni izlet za djecu i mlade uključene u individualno grupni savjetodavni rad Savjetovališta za mladež GDCK Sisak. Organizirali smo izlet u Rizvancity, adrenalinski park u mjestu Rizvanuša kod Gospića.  Cilj ovog izleta bio je jačanje individualnosti ali i usvajanje važnosti timskog rada i uočavanje svrhe međusobnog povezivanja, pomaganja i uvažavanja. U realizaciji ciljeva izuzetno važnu ulogu imali su mladi volonteri Kluba mladeži koji su svojim angažmanom usmjeravali aktivnosti i pomogli pozitivnoj klimi planiranog izleta.

Hrvatski Crveni križ je u partnerstvu s UNHCR-om financirao provođenje Programa Pomoć u lokalnoj zajednici (Povratak i reintegracija hrvatskih izbjeglica) koji je provodio GDCK Sisak do 31.12.2017. a kojim se pružala pomoć povratnicima, useljenicima i ostalim obiteljima u potrebi na područjima od posebne državne skrbi.

Koristeći terenska vozila, mobilni timovi Hrvatskog Crvenog križa pružali su usluge tehničke pomoći, pomoći u kući i pomoći pri ostvarivanju zdravstvene zaštite,  distribuciju humanitarne pomoći (hrana, higijena, neprehrambeni artikli) / sitne popravke u kući (ostakljivanje prozora, popravak vrata, kvaka, brava, i sl.) /nabavku drva, cijepanje, rezanje, dopremu pitke vode i organiziranje čišćenja bunara.

EUROPSKI SOCIJALNI FOND

Gradsko društvo Crvenog križa Sisak od 30. svibnja 2018. provodi projekt “Okreni pedalu, pokreni promjenu” financiran od strane Europskog socijalnog fonda u okviru operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.” poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena“. Ukupan iznos EU potpore: 1.508.425,00 kn. Partneri na projektu su Grad Sisak, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak i Centar za socijalnu skrb Sisak. Projektom je predviđeno zapošljavanje 6 žena iz skupine teže zapošljivih osoba koje će skrbiti o starijim i nemoćnim osobama s područja grada Siska. Zaposlenicama je kroz projekt osigurana i edukacija u trajanju od 4 mjeseca za stjecanje zvanja “Njegovateljica starih i nemoćnih osoba”. Projekt će trajati 30 mjeseci, od 30. svibnja 2018. do 30. studenog 2020. Svrha projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i olakšati pristup njihovu zapošljavanju.

 

 

HRVATSKI CRVENI KRIŽ – GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA ČAKOVEC

Crveni križ Sisak sudjeluje kao partner na projektu “Budućnost: za nas i za vas!” čiji nositelj je GDCK Čakovec. Projekt se provodi od 1. lipnja 2019. i provodit će se tijekom 24 mjeseca. Cilj projekta je osnaživanje partnerstva organizacija civilnog društva i osnovnih škola s područja Međimurske, Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije u kojima se provodi program izobrazbe o održivom razvoju. Jedan od ciljeva je i jačanje kompetencije djece u području održivog razvoja te unaprjeđenje aktivnog sudjelovanja djece i roditelja u održivom razvoju lokalne zajednice. Ukupna vrijednost projekta je 1.439.629,05 kn od čega je iznos bespovratnih sredstava iz Švicarsko-hrvatskog programa suradnje 1.295.666,05 KN