U službi humanosti

Suradnja

Grad Sisak

grb_sisak

 

 

 

 

 

 

Grad Sisak u cijelosti financira sve redovne i programske djelatnosti Gradskog društva Crvenog križa Sisak, osim Programa Pomoć u lokalnoj zajednici i Programa Djelovanje u katastrofama – Program psihosocijalne pomoći HCK.

Veleposlanstvo Australije

crest

 

Veleposlanstvo Australije nas je 2010. godine poduprlo u našem radu i dalo nam financijsku potporu u iznosu od 20.500 kn za projekt uređenja prostora za pranje i sušenje rublja u Crvenom križu. Projekt je namijenjen korisnicima Programa pomoći u kući koji nisu u mogućnosti samostalno voditi brigu oko higijene rublja. Od iznosa koji nam je veleposlanstvo Australije uplatilo uredili smo prostor za pranje i sušenje rublja te kupili svu potrebnu opremu. Dio novaca iskoristili smo za nabavu radnih materijala i medicinskih pomagala također za Program pomoći u kući.

 

Veleposlanstvo Švicarske

logo_ch_print

2012. godine veleposlanstvo Švicarske financiralo je ciljani edukativno-suportivni izlet GDCK Sisak u iznosu od 14.000 kn. Organizirali smo izlet u Rizvan city, adrenalinski park u mjestu Rizvanuša kod Gospića. Izlet je namijenjen djeci i mladima s ciljem da bi djeca jačala svoju individualnost ali također usvojila važnost timskog rada i uočila svrhu međusobnog povezivanja, pomaganja i uvažavanja. Zajedno sa djelatnicima GSS organizirali smo program usmjeren na jačanje individualnih i timskih potencijala ove populacije djece i mladih s kojima radimo. Također uz djecu i mlade koji dolaze iz psiho-socijalo ranjive skupine na izlet smo vodili i mlade volontere u svrhu realiziranja prethodno navedenih ciljeva.

 

Sisačko moslavačka županija

indeksiraj

 

 

Sisačko-moslavačka županija je u okviru financiranja projekata i programa iz područja zdravstvene zaštite i socijalne skrbi 2012. godine dodijelila 5.000 kn za Program pomoći i njege u kući. Navedeni iznos iskoristili smo za angažiranje vanjskog suradnika – fizioterapeuta koji ciljanim vježbama s korisnicima radi na održavanju i povećanju njihove pokretljivosti.

 

 

UNHCR

headerUz pomoć financijske potpore ureda UNHCR-a iz Zagreba u 2011. godini  smo organizirali edukativno-suportivni izlet za djecu i mlade uključene u individualno grupni savjetodavni rad Savjetovališta za mladež GDCK Sisak. Organizirali smo izlet u Rizvancity, adrenalinski park u mjestu Rizvanuša kod Gospića.  Cilj ovog izleta bio je jačanje individualnosti ali i usvajanje važnosti timskog rada i uočavanje svrhe međusobnog povezivanja, pomaganja i uvažavanja. U realizaciji ciljeva izuzetno važnu ulogu imali su mladi volonteri Kluba mladeži koji su svojim angažmanom usmjeravali aktivnosti i pomogli pozitivnoj klimi planiranog izleta.