U službi humanosti

Solidarnost na djelu

Solidarnost na djelu

12. listopada 2017.
|

Ove godine Hrvatski Crveni križ zajedno sa svojim društvima provodi jubilarnu 45. Solidarnost na djelu. Riječ je o tradicionalnoj akciji u sklopu koje se prikupljaju financijska i materijalna sredstva koja su namijenjena za najsiromašnije građane Hrvatske. Pod sloganom „Ne dvoji, za drugoga izdvoji“, ova najveća akcija Hrvatskoga Crvenog križa bit će provedena 12. listopada diljem Hrvatske, a u većim gradovima prikupljanja donacija počet će i nekoliko dana ranije.

Financijska sredstva prikupljaju se putem novčanih bonova od pet i jedne kune te putem uplata na žiro račune društava Crvenog križa. Materijalna dobra poput odjeće, obuće, hrane i higijene, prikupljaju se u društvima Crvenog križa te na drugim mjestima koje gradska društva organiziraju, a o čemu će obavijestiti građane.
Donacije se prikupljaju i u Kauflandu. Od 9. do 15. listopada u Kauflandu će biti postavljene košare Crvenog križa za prikupljanje prehrambenih artikala.

Volonteri Crvenog križa dijelit će letke sa popisom namirnica koje se prikupljaju.

Košare će se nalaziti u Kauflandovim trgovinama u sljedećim gradovima: Bjelovar, Buje, Čakovec, Dugo Selo, Đakovo, Karlovac, Koprivnica, Kutina, Nova Gradiška, Osijek, Poreč, Požega, Pula, Rijeka, samobor, Sisak, Sinj, Slavonski Brod, Split, Trogir, Šibenik, Velika Gorica, Vinkovci, Virovitica, Varaždin, Vukovar, Zadar, Zagreb i Zaprešić.