U službi humanosti

Projekt "Okreni pedalu, pokreni promjenu" ulazi u završnu fazu

Projekt “Okreni pedalu, pokreni promjenu” ulazi u završnu fazu

3. srpnja 2020.
|

Projekt “Okreni pedalu, pokreni promjenu” Gradskog društva Crvenog križa Sisak, financiran iz Europskog socijalnog fonda iz programa „Zaželi“ koji se odnosi na zapošljavanje žena iz ranjivih skupina, polako ulazi u završnu fazu radnog dijela. Točnije 31.07.2020. godine završava se dio projekta koji se odnosi na pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama. Tada nastupa faza edukacije u trajanju 4 mjeseca u kojoj će se zaposlenice obrazovati za zvanje njegovateljica starijih i nemoćnih osoba.
Molimo sve sudionike na projektu za razumijevanje što se se tiče završetka radnog dijela projekta. Otvorena je i mogućnost nastavka projekta početkom prosinca. Svjesni smo da će pauza od 4 mjeseca biti duga, ali ostavili smo mogućnost da se osobe jave u Gradsko društvo Crvenog križa u slučaju potrebe.
Sam projekt je počeo još 01.06.2018. godine. Prva dva mjeseca su bila pripremna, a radni dio je trajao 24 mjeseca. U ovom razdoblju 6 zaposlenica brinulo je o oko 50-ak osoba, starijih i nemoćnih i potrebitih ljudi. Stvarni broj je daleko veći jer smo imali dosta kratkotrajnih pomoći osobama koje nisu zavedene, a sve u duhu pozitivnog djelovanja Gradskog društva Crvenog križa sisak. Nastavkom projekta predviđeno je zapošljavanje 10 žena.
Partneri na projektu su: Grad Sisak, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak, Centar za socijalnu skrb Sisak.
Tim “okreni pedalu, pokreni promjenu” zahvaljuje se svima na velikoj pomoći u provedbi projekta. Također pozivamo da se svi zainteresirani za nastavak projekta jave na telefon Gradskog društva Crvenog križa Sisak 044/545-094 ili dođu osobno na adresu Ulica kralja Tomislava 18.
Svi se nadamo da će mogući nastavak projekta uslijediti na vrijeme, jer smo svjesni koliko je značajna pomoć našim krajnjim korisnicima.