U službi humanosti

Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti

Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti

13. listopada 2017.
|

Dana 17. listopada Odlukom Ujedinjenih naroda obilježava se diljem svijeta Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti. Svrha njegova obilježavanja je različitim akcijama solidarizirati se s ljudima koji žive u siromaštvu.

Ove godine Gradsko društvo Crvenog križa Sisak obilježit će Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti provođenjem akcije „Dan otvorenih vrata Socijalne samoposluge“ dana 17. listopada 2017. u vremenu od 10.00 do 20.00 sati u prostorijama Socijalne samoposluge na Gradskoj tržnici u Capragu. Socijalna samoposluga Gradskog društva Crvenog križa Sisak djeluje od veljače 2015. godine i skrbi o siromašnim osobama i osobama u riziku od siromaštva na način pružanja materijalne pomoći kako bi prebrodili određene otegotne prilike u svom životu.

Tijekom provođenja akcije građani grada Siska moći će se upoznati s prostorom i djelatnostima koji se provode unutar Socijalne samoposluge, kao i s djelatnicima i volonterima Gradskog društva Crvenog križa Sisak. Ujedno, s ciljem ohrabrivanja građana da izraze svoju solidarnost s osobama koje žive u siromaštvu, prikupljat će se osnovne prehrambene namjernice koje će se dijeliti korisnicima Socijalne samoposluge.

Osim prikupljanja namjernica u prostorijama Socijalne samoposluge, građani će također moći dostaviti namjernice u prostorije Gradskog društva Crvenog križa Sisak, Ulica kralja Tomislava 18, dana 17. listopada 2017. u vremenu od 08.00 do 21.00 sati.