U službi humanosti

Kulinarska radionica u sklopu projekta "Upoznaj i prihvati"

Kulinarska radionica u sklopu projekta “Upoznaj i prihvati”

20. veljače 2017.
|

U petak, 17. veljače 2017. u prostoru Osnovne škole 22. lipnja održana je kulinarska radionica „Okus doma“ na kojoj su sisački srednjoškolci učili pripremati jela iz različitih krajeva svijeta, a mirisom i okusom su ih u svoje domovine povele Amal iz Sirije, Chandrelle iz Konga i Joyce iz Nigerije. Radionica je održana u sklopu projekta „Upoznaj i prihvati“ koji provode Gimnazija Sisak i GDCK Sisak, uz potporu Sisačko-moslavačke županije i UNHCRa, a s ciljem smanjenja diskriminacijskog ponašanja mladih, prihvaćanja različitosti i razvijanja ozračja tolerancije.
Radionica je provedena u suradnji s Centrom za mirovne studije i kolektivom Okus doma, istraživačko-gastronomnsko-kulinarskim projektom, koji nas upoznaje s kulturom, običajima i društvima porijekla izbjeglica u Hrvatskoj, bilježeći njihova sjećanja na dom, mirise i okuse njihove kuhinje.
Po završetku kulinarske radionice, druženje se nastavilo u ugodnoj atmosferi Čajdžinice Džennet, gdje su Emina Bužinkić i Zinka Mujkić predstavile kuharicu Okus doma i svoja iskustva susreta i zajedničkog rada s izbjeglicama.